Wat is Moves

Dansstudio Moves

Moira
Moira
Moira

Moves is een nieuwe opgestarte dansvereniging sinds september 2016. In september 2015 werden tijdens het eerste semester als een project danslessen na school aangeboden in de turnzaal van de krinkel te Zwijndrecht. Deze lessen waren snel volzet en er werd interesse getoond naar volgend jaar toe. De lessen werden uitgebreid, de leeftijden werden meer opgesplitst en ook voor kleuters en jongeren werden er nu lessen aangeboden. En zo is in september 2016 het eerste jaar van onze dansschool gestart. Na het eerste jaar volgde al snel een tweede jaar. We hebben ondertussen twee fantastische dansjaren achter de rug met enthousiaste leden, enkele coole danskampen en leuke shows . Foto’s hiervan kunnen jullie bewonderen onder de rubriek ‘foto’s’.

Op een leuke manier iets bijleren is het centrale doel van onze dansschool. In de lessen worden de kinderen aangemoedigd tot onder andere beweging, samenwerken, plezier hebben,… en het bijleren van techniek. Alle kinderen zijn welkom bij ons en krijgen gelijke kansen! We werken met goed opgeleide, enthousiaste lesgevers. Verder vinden wij het belangrijk dat de kinderen/jeugd kunnen laten zien wat ze hebben geleerd. Elk jaar zal er dan ook een optreden worden georganiseerd. Dit jaar (2018-2019) zal het optreden plaats vinden op vrijdag 17 mei en zondag 19 mei in het CC 't Waaigat te Burcht.

Wij kijken alvast enorm uit naar het komende dansjaar!

 Isa zittend
Isa zittend

Het Team

Marije

Is 26 jaar oud. Ze behaalde een master in de Klinische psychologie alsook een diploma van de Specifieke Lerarenopleiding.

Al heel haar leven is ze enorm graag bezig met dansen. Al van kleins af aan gaf ze “danslessen” aan haar zussen. De laatste jaren is ze actief bij dansvereniging DancEmotion te Merksem, waar ze jazz-dans geeft aan de gevorderde groep (+16).

Daarnaast geef ze ook op regelmatige basis sport- en danskampen in de gemeente Zwijndrecht. In september 2016 richtte ze met veel enthousiasme onze dansvereniging "MOVES" op. Moves bestaat ondertussen uit vele helpende handen, waaronder; Rijntje, Eline, Lynn, Morris, Isa, Emma en Lorine.

Eline

Eline

Zij zal dit jaar zorgen voor de lessen van de kinderen op Linkeroever. Ze behaalde een diploma van leraar en werkt momenteel bij Atlas Copco.

. Het is het tweede jaar dat Eline bij ons komt lesgeven. Naast dansen kan ze ook nog zingen en acteren. Musical is dan ook één van haar grote passies. We zien Eline als een vrolijke, enthousiaste en super dansjuf!

Lynn

Lynn

Is een gepassioneerde danseres met het Trainer B diploma in jazzdans en streetdance opzak, een opleiding choreografie en een master L.O.

Daarnaast is Lynn sinds kort gestart met een opleiding voor dans-en bewgingstherapie. Dans is al jarenlang haar passie en uitlaatklep. Kortom, ze heeft al heel wat ervaring op zak! Lynn neemt dit jaar opnieuw de twee volwassenengroepen voor haar rekening. Zowel volwassenen met als zonder ervaring zijn welkom! Lynn vindt het belangrijk dat de dansers hun eigen bewegingstaal ontdekken en met hun eigen "schwoeng" hun verhaal kunnen dansen. Haar motto luidt als volgt:

#Don’tKillTheSchwoeng

Isa

Volgt al heel haar leven lang dansles, zowel thuis van haar zus als op verplaatsing. Momenteel volgt ze een opleiding als leerkracht lager onderwijs.

Daarnaast helpt ze graag met het begeleiden van danslessen, danskampen en springt ze in wanneer één van de dansjuffen moet worden vervangen. Ze doet dit erg goed en zal dit in de toekomst nog vaker doen!

Rijntje

Al van bij de start van de dansschool was Rijntje erbij! Rijntje is een vaste waarde voor de kleuters.

Dankzij haar opleiding 'begeleiding in de kinderopvang' heeft zij de nodige kennis en ervaring om op een leuke, correcte manier om te gaan met deze jonge dansertjes. In het komende dansjaar zal Rijntje in samenwerking met veel enthousiasme de kleuterlessen voor haar rekening nemen!

Lorine

Als er gedanst wordt, is Lorine van de partij! Turnen, musicals en dansen zijn hobby's waar ze al jarenlang mee bezig is. Momenteel studeert ze nog aan de Universiteit van Antwerpen

Tussen haar studies door geeft ze danslessen bij MOVES! De kinderen van het 1e en 2e leerjaar zien haar alvast erg graag komen. Afgelopen jaar maakte ze enkele choreografieën en sprong ze in waar nodig. Dit jaar geeft Lorine opnieuw enkele reeksen danslessen aan de kinderen en vervangt ze indien nodig.

Emma

Onze kinesiste, kleuterdansjuf en danskampjuf kan uiteraard ook niet ontbreken! Emma begeleidt af en toe mee de kleuterdanslessen en geeft dansles tijdens danskampen.

Nog voor Emma haar passie voor dans ontdekte, was ze druk bezig met turnen. Nu helpt ze mee achter en voor de schermen van 'MOVES', we zouden haar niet meer kunnen missen!